Det är roligt att spela om pengar på nätet, genom att prova en massa olika spel – men man får inte spela över sina tillgångar och på ett sätt som gör att det i längden blir skadligt. Men kanske finns det medicin som gör att det går att behandla en person som blivit beroende?

 

Oavsett om man spelar poker online eller kanske njuter av det spännande nya sättet att spela, via live casino gäller det att spela med måtta och sunt förnuft – det gör det i längden roligare och som ett sätt att fördriva tid på snarare än att se det som en potentiell inkomstkälla. Nu kommer dock rön om hur det kan vara en medicin som läkare ordinerar för att behandla patienter med spelberoende. Ännu är det endast på utredningsstadiet men det kan komma att bli verklighet. I Dagens Nyheter kan vi läsa om hur föreningar och behandlingscentrum ställer sig frågande till att behandla med just läkemedel:

 

Det handlar om att nå klienterna och det gör man inte genom piller. 

 

Vissa mediciner ändrar din impulskontroll

Sedan finns det en annan sida kring mediciner. Det finns nämligen mediciner som kan göra så att din impulskontroll blir svagare – vilket för det lättare för dig att bli just spelberoende – eller beroende av något annat som gör dig glad och exalterad. Om detta kan man läsa om i bland annat Metro och i dessutom i SVT Nyheter. Bland de mediciner som påvisats kunna göra patienter spelberoende finner man substansen Sifrol – som påverkar dopaminsystemet. Det gäller att verkligen läsa på vad för mediciner man tar alltså, i bipacksedeln och vara medveten om att ens impulskontroll kanske kan försämras om man får i sig vissa substanser.