Magnus Silfverberg avgår som VD för spelbolaget Betsson, en post som han innehaft sedan 2011. Istället kommer Silfverberg att arbeta på Bisnode, ett företag som tillhandahåller beslutsstöd.

Under sin tid som VD för Betsson var Silfverberg även talesperson för Branschorganisationen för onlinespel i Sverige. I egenskap av detta fick han svara på frågor från Dagens nyheter om spelbolagens behandling av sina VIP-kunder. Silfverberg svarade föredömligt att det inte var spelbolagens sak att efterforska var spelarnas pengar kom ifrån – det skulle vara ett hot mot spelarnas integritet. Dessutom sade han att det inte var något konstigt att spelbolag bjöd sina VIP-kunder på resor – detsamma sker ju i många andra branscher.

Men nu avgår Silfverberg, och ersätts av styrelseordföranden Pontus Lindwall, som blir tillförordnad VD 20 juli. Silfverberg kommer att bli VD för Bisnode, ett beslutstödsföretag som ägs av Ratos. Detta meddelar Bisnode i ett telegram. Han tillträder senast 1 september.

Skillnaderna mellan Bisnode och Betsson är inte så stora som de först kan verka. Båda arbetar med att hantera stora mängder data, och ta beslut utifrån detta. Jag önskar Silfverberg stort lycka till.